mbsg-header-1 mbsg-header-2

Onderhoud & reparaties

Wij zijn een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatiewerk aan uw Mercedes-Benz.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen? Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Ook dat kan via onze partners!

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak. Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

De nieuwe Mercedes-Benz EQC: 100% Elektrisch

Mercedes-Benz heeft zijn eerste volledig elektrische auto onthuld waarmee ze de strijd aan gaan met onder andere Tesla.

 

Foto 3 Achterkant

Specificaties

De Mercedes-Benz EQC wordt midden 2019 geïntroduceerd op de markt. Met één acculading kan de EQC ongeveer 450 KM rijden met een verbruik van 22,2 kWh/100KM. Er zit een accupack in van 80 kWh. Het maximale vermogen van de EQC is 408 PK. De auto accelereert in 5.1 seconden van 0 naar 100 km/h met een topsnelheid van 180 km/h. De tijd van het volledig opladen van de accu bedraagt ongeveer 60 minuten.

Foto 4 Binnenkant

Het begin van een nieuw tijdperk

De Mercedes-Benz EQC is dan wel de eerste volledig elektrische auto van Mercedes, maar zeker niet de laatste. Volgens topman Dieter Zetsche investeert moederbedrijf Daimler meer dan 10 miljard euro in het ontwikkelen van volledig elektrische auto’s en tevens 1 miljard in de productie van batterijen voor deze auto’s.
Het doel van Mercedes is om vanaf 2025 ieder model aan te vullen met minimaal één elektrische variant. Om dit doel waar te maken moet Mercedes de komende jaren maar liefst 4 miljard bezuinigen, ze gaan all-in.

Foto 2 Dashbord

Vierwielaandrijving

De elektrische SUV van Mercedes-Benz wordt aangedreven op de voor- en achteras door een elektromotor. Beide motoren zijn verschillend geconfigureerd, dit om het energieverbruik van de auto te verminderen en tevens de dynamiek te verhogen, voor dat laatste dient de aandrijving op de achteras. De vooras is vooral geoptimaliseerd op efficiënt rijden. De twee elektromotoren produceren samen een vermogen van 300kW en een maximumkoppel van 765Nm. Het gewicht van de EQC bedraagt 2425 kg, dit is minder dan onder andere de Jaguar I-Pace en de Tesla model S.

teaser mercedes benz eqc 297801 1024

 FOTO rechten:
De gebruikte foto's worden reeds gebruikt op het internet (en facebook) en zijn naar onze mening rechtenvrij. Wanneer de rechtmatige eigenaar – bewijsbaar-  aangeeft dat de betreffende foto’s niet zomaar gebruikt kunnen worden, verwachten wij een prompte reactie, zodat we dit adequaat kunnen oplossen.

ACTUEEL

Aangesloten

facebook breed

 


Autobedrijf Paul van Bergen

Gespecialiseerd in Mercedes-Benz

Tel: 0487-593580
info@paulvanbergen.nl

static

Social Media

Volg ons ook op social media

  icon-facebook

MBSG: Uw Mercedes-Benz Specialist

Lees meer

Waarom MBSG?

  • Nieuwe en gebruikte auto's

  • Officiële uitleesapparatuur

  • MBSG-garantie

  • MBSG-mobiliteitsgarantie

  • Verzekeringen & schadeherstel

  • Leasing & financiering